25.2.06

Hoolid tervisest - ära sõida Kalevi Spa torudes

Käisime lastega Kalev SPA veekeskuses. Me külastus kestis 30 minutit, kuigi ostet oli 2,5 tunni pilet.

Algul mõtlesime, et väga äge - 3 toru ikkagi ja kõige uuem veepark. Kas teeb tõesti Pärnu omale ära? Teeb ära küll, aga mitte veepargile, vaid tervisele.

Jõudsime noorema pojaga alla lasta täpselt ühe korra torust, mille nimi oli "Limpa hull rada". Nimi vastab tõele. Raja viimases kurvis lendasime ränga mürtsuga välisseina, poisil olid õnnetuseks ujumisprillid ees (et vesi silma ei lendaks) ning õnnetus päädis silma juures päris pika haavaga. Sel hetkel raja kõrval olnud ujulatöötaja ei näinud või "ei näinud" juhtunut ega verist poissi. Haav puhastati ära, plaaster haavale (mis sest, et silma ei saanud siis enam pilgutada) ja juhtum kirja.

Muide, vanemal pojal vedas - ta lõi samas kohas lihtsalt külje siniseks.

Igaks juhuks läksime Mustamäe lastehaigla traumapunkti: sääl tegi hää arst kolm õmblust. Loodetavasti ei jää armi.

Ma'i saa aru Kalev SPA omanikest ega A Le Coqi limonaadikaupmeestest.
On ainult aja küsimus, kui mõni veetorus sandistunu hakkab valuraha nõudma. Ja "Limpa hullul rajal" tekkinud vigastused ei mõjuta hoolimata raja hoiatavast nimest limonaadi mainet paremuse poole. Või on tegemist jackassi-kultusega? Sellest andist tunnistust vigastuste rohkus raamatus, kuhu poja silmavigastus kirja pandi. (Tegelikult oli õhk ujulas külm ning dušisurve pea olematu, aga see on pisiasjade kallal virisemine võrreldes vigastustega)

Kui tahate veeparki nautida, minge parem Pärnusse või kopsakama aja ja raha olemasolul Jurmalasse. Kalevis on hää 50 meetrit järjest ujuda, aga torudest liuglemiseks otsige ohutum ja mõnusam koht.

2 kommentaari:

petskratt ütles ...

memo to self: tegelt peaks võtma ükspäev letti need vanad, kes arvavad, et torude foorisüsteem toimida saab (sama prob Keilas, Pärnus jne). Prob selles, et asi läheb igal pool lolliks niipea kui keegi punasega torusse hüppab.

Ma saan aru, et asi on tehtud kahe valgussilma ja releega, aga kergelt halli ajumassi liigutades ja relee juurde paar loogikaelementi (hinnaga n-kümmend krooni vist Oomipoes) ühendades peaks saama süsteemi mis oluliselt paremini töötab.

Jüri ütles ...

Sellega tõi Peeter Marvet välja veel ühe Jurmala veepargi eelise eesti omade ees. Seal ju torude juures valvurid, kes jälgivad ekraani, millesse tuleb pilt torude suudmes olevast kaamerast. Siis nad lasevad järgmise torusse alles siis, kui teine on all.

Pärnusse ja Tallinnasse pole ma veel ujuma jõudnud, aga Jurmala on küll vähemalt Aurast kordades parem. Nii, et ühinen sellega, et ajaliste ja rahaliste võimaluste korral seda külastada.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.