11.11.05

Bloginari järelkajad

Mõned eilse bloginari järelkajad ja minupoolsed kommentaarid:

  • Krahv leiab, et kui lugeda häid ajaveebe, siis on kõik korras, ning selle ajaveebnike vastutuse teema tekitamine on kunstlik ja mõttetu.
  • Gea lausub, et blogi pole ajakirjandus.
  • Priit Pullerits sõdib ajaveebi ja ajakirjanduse lahutamise teemal ning väidab, et ajaveebnikel puudub piisav vastutus.
  • Henrik Roonemaa igatseb arukamaid ajaveebnikke.
Keegi polegi kunagi väitnud, et ajaveeb on ajakirjandus. Aga neil on ühisosa. Mõtisklege selle üle, mis juhtus Katrina orkaani ajal ja kes andsid kõige kiiremini uudiseid. Ajaveebid. Kus saab lugeda olulisi tehnoloogiauudiseid kõige kiiremini? Ajaveebidest. Kus on väga häid arvamusartikleid? Ajaveebides.

Väiksem osa ajaveebest on ajakirjandus ning suurem osa mitte. Kui kirjutaksin päevikusse uudiseid ning tiražeeriksin ja levitaksin seda enam-vähem regulaarselt , siis nimetaks vana meedia seda tõenäoliselt ajakirjandusväljaandeks. Kui edastaksin uudiseid ja kommentaare ning kontrolliksin infot, siis on tegemist nn valge ajaveebiga. Paraku kolletab enamik ajakirjanduslikke ajaveebe nagu ajakirjandus isegi.

Pole välistatud, et kirjutan sellest veidi pikemalt järgmise nädala Eesti Ekspressis. Kui väljaanne lubab, postitan ka siia pärast lehe ilmumist küberruumi.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Gea ütleb siiski, et tema isiklik blogi pole ajakirjandus. Teised võivad oma blogisid pidada milleks tahavad :)

Kristjan Otsmann ütles ...

Kristjan jääb enda juurde, et pole kunagi Gea blogi ajakirjanduseks pidanud, kuid loeb sellest hoolimata seda vahel suure rõemuga :)

Anonüümne ütles ...

uskumatult tüütu on see nn sõda -- blogi on blogi ja ajakirjandus on ajakirjandus; vahel tundub, nagu mõni ajakirjanik tahab endale elu põnevaks teha sellega, et kujutab endale ette miski vaenlase ja siis hakkab teda aga taguma, kuna parim kaitse olevat rünnak

tere frustatsioon:)

Kristjan Otsmann ütles ...

Ei olegi sõda. Sõda on olemas ainult mõne üksiku ajakirjaniku ja/või ajaveebniku kõrvade vahel. Teisisõnu: ajaveebist ja ajakirjandusest heietamine on üsna tühine vaev. Kui räägime blogimise eetikast, siis see on juba veidi tõsisem asi.

Rivo ütles ...

sõda kõlab tõesti dramaatiliselt ja üle paisutatult. pigem on see kohati üksteise mitteaktsepteerimine ja sellest tekkiv pinge ja asjatu vaidlus ning kemplemine. mõlemalt poolelt.

Olev ütles ...

kurb ongi see, et Postimees ei taha blogides tõstatud teemasid uurida võtta. Vaid ajab oma joru kartes, et mõni blogija neilt leiva ära võtab...
Blogijad teevad oma sissekandeid põhitöö kõrvalt ja oma vaba aja arvelt, nähes asju mida tavaline ajkirjanik oma kivinenud arusaamadega ei paindugi nägema. Seepärast olin ka pahane ja küsisin miks ei uurita panga-aini asju vaid tümitatakse LHV-poisse.
Tänane LHV juristi pöördumine Hõbemäe poole pani asjale ju punkti!

Olev ütles ...

ahjaa tegin nüüd ka kiiruga omalt poolt täiendava sissekande, sest Postimees või valesti mõista mu eile õhtust kriitikat PP-le ...

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.