9.10.06

Julgusta ebanormaalset kaasliiklejat!

Täna hommikul tööle sõites kruvis Järvel täiesti ootamatult mulle ette valge Audi. Ei mingit hoiatust ega märguannet.

Mida teha? Äkki läheks närvi, sõimaks kõva häälega (mis sest, et idikast liiklushuligaan mind ei kuule), näitaks fakki (mis sest, et ta seda ei näe, sest peeglisse ei vaata)? Pole mõtet.

Palju mõnusam on pista käsi aknast välja ning näidata idikale ülespoole tõstet pöialt: tubli poiss, tee teine kordki nii, küll sa oled alles vahva! Sama võib teha siis, kui seisad ummikus ning mõni madallennul luksauto kimab vastassuunavööndit kasutades ummikust mööda, et esimeseks jõuda. Kogu rivi võiks ju siis pöidlad aknast välja pista. Endal on emotsioon positiivne, kaasliiklejatel samuti ning tunnustust saanud liiklushuligaan paneb teine kord veel räigemalt, kuni ühel hetkel lömmib oma auto lootusetult.

Jääb üle ainult loota, et ta autot lömmides inimesi ei vigasta. Sest avarii põhjustavad säärased tüübid varem või hiljem.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Teine võimalus on lendurile avalikult aplodeerida. Mõjub hästi. Mõni tõmbub tagasi, mõni näitab keskmist sõrme kui oma mõttetegevuse algallikat.

Kristjan Otsmann ütles ...

Just-just, jäigastunud keskmist sõrme (vabandust rõvetsemise pärast) :)

Anonüümne ütles ...

ma olen vist ise paras liiklushuligaan, sest mul tekib selliste ilma mingi märguandeta ette/sissekeerajate mõne koledama liigutuse peale jube tahtmine piduri asemel gaasi vajutada või rooliga mõni järsem liigutus tegemata jätta. aga kes kurat ikka oma tervisega riskida või kindlustuse ja auto parandamisega tegeleda tahaks... pealegi peaks siis mõnda aega jalamees olema ja töö seda hästi ei luba.

Kristjan Otsmann ütles ...

Möönan häbiga, et aastaid tavatsesin liikluses sellistel puhkudel "kätte maksta", sõites sigatseja tagumikku ja hoides minimaalset pikivahet. Äärmiselt rumal minust! Õnneks küll seetõttu liiklusõnnetusse ei sattunud, ilmselt vedas.

Säärasest käitumisest pole mingit kasu, sest sigatsev juht sellest mingit järeldust ei tee.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.