27.8.08

Teeme ära @2009

Teeme ära 2008 oli väga vinge üritus, kuid ehk võiks järgmisel aastal puhastada peale metsaaluse ka küberruumi? Portaalid puhastaksid saastkommentaarid ning enamik inimesi loobuks Inno ja Irja blogi lugemisest (prügimäele seda paraku ei saa viia, liiga mürgine)? Korraldaks lisaks laialdase kampaania eesmärgiga vähendada prügi hulka internetis...

5 kommentaari:

Elver ütles ...

Sellise asja nimi ei ole "koristamine" vaid "tsensuur" :P

Masendav kui propaganda on juured nii sügavale ajanud, et kodanikud ise veidraid eufemisme hakkavad välja mõtlema.

Kristjan Otsmann ütles ...

Selgitan mõtet veidi põhjalikumalt:

Ma ei pea silmas sõnavabaduse piiramist. Pean silmas kodanikke, kes postitavad kommentaariumeisse ja foorumeisse sisutuid kommentaare a la "ölkjföalkjfljglj" ja puhtalt fleimina tuvastatavaid postitusi, millel puudub aruteluga vähimgi seos. Pean silmas foorumite puhastamist botirisust.

Inno ja Irja blogi oli rohkem absurdikalduv näide - see on rohkem ajajuhtimisprobleem, et inimesed ei kulutaks väärtuslikku aega igasuguse jama lugemiseks.

Küll aga võiks teha ühe kampaania, mis selgitaks inimestele häid tavasid ning lõpptulemusena aitaks küberprahti vähendada. Sama moodi võiks ju foorumiomanikele selgitada, et vahel oleks kena softi uuendada ja turvaauke lappida, et küberrisu sisse ei trügiks.

Elver ütles ...

Botirisu (spämm ja muu automatiseeritud postitamine) koristamine toimub tänapäeval juba automaatselt enamlevinud platvormidel. Ei kujutaks ette, et keegi suudaks oma vähegi populaarset Wordpressi blogi või phpBB foorumit jooksutada ilma mingi kaitseta.

Fleimi ja i&i teema on pigem siiski tsensuuri kalduv.

"Heade tavade õpetamine" tundub, ee... kursustesari, kus käinud vast eriti midagi juurde ei õpi.

Ja tundub, et softi uuendatakse ja lapitakse päris edukalt. Ei ole miskid suured sissemurdmised ette jäänud.

Võibolla olen ma Sinu ideest valesti aru saanud. Saad Sa tuua paar näidet Sulle ette jäänud küberprahist?

Anonüümne ütles ...

Mullegi meeldiks kui veebis spämmi ja leimi poleks ja igasugune arutelu foorumites ja blogikommentaarides viisakalt käiks. Samuti meeldiks kui inimesed leiaksid endale sisukamat lugemist kui I&I. Meeldiks ka rahu maailmas ja mõistmine inimeste ja rahvaste vahel. Meeldiks puhas keskkond ja see, et kõik maailma rahvad säästlikult elaksid. Ning hea ja odava õlle piisavas ulatuses kättesaadavus kõigile, kes armastavad õlut juua. :-)

Kristjan Otsmann ütles ...

Elver, Sul on õigus, botipostitused pole enam probleem. Olin ajast maha jäänud ja tänan enda kurssi viimise eest.

Larko, eks enamik minu ideid on sama utoopilised kui hea ja odav õlu :)

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.