23.12.08

Lihtne viis teha head

Olen varemgi kirjutanud kõige kasulikumast tarkvarast, mis aitab maailma ilma, et me sellesse oluliselt panustaksime. Ja see meenub nüüdki, jõuluajal, kui inimesed tahavad tavapärasest enam heategusid teha.

Jutt käib World Community Gridi tarkvarast, mida jooksutab oma arvutites Tallinna elanike jagu inimesi kõikjalt maailmast, neist paraku ainult 166 Eestist. Tulemuste poolest oleme riikide tabeli keskel, Filipiinide ja Tšiili vahel.

World Community Grid on tarkvara, mis teeb teadusarvutusi sel ajal, kui arvuti protsessoril pole targemat pihta hakata. Olen kasutanud seda vist viimased 4-5 aastat ning arvutit aeglasemaks ta ei muuda. Aga see eest töötab mu arvuti selle nimel, et leida AIDSi ravimit, võidelda vähiga ning arendada tulevikus maailma toitvat riisi. Pisikestest asjadest sünnivad suured ning miks mitte liituda projektiga nüüd.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Minu jaoks sai kunagi liitudes otsustavaks puhta energia projekt. Kõik need muud, riis, aids jmt on olulised kindlasti, ent iga inimese jaoks on nö oma valupunkt, millele ta reageerib. Igatahes on tegemist tänuväärse ettevõtmisega. Ahjaa.. Vaikimisi pole riigiti vist sinu andmed kirjas, mistõttu tasub registreerides kontrollida, kas su panus ka Eesti panuseks liigitub. Ja Eesti tiimiga liitumine pole samuti paha mõte.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.