20.1.09

Ristmikud vabaks! Eeskuju lombi tagant

USAs reisides sain muu hulgas teada, et (ei mäletagi enam täpselt, kas) Floridas ja/või Louisianas saab mõnisada dollarit trahvi, kui sõidad ristmiku autoga kinni.

Eestis võiks selle sätte üle võtta - loodetavasti muudab Tallinna liiklust üksjagu sujuvamaks.

Või oskab keegi paremat ideed pakkuda, et ristmikke blokeerivatele autojuhtidele aru pähe panna?

Täiendatud! Postitasin idee ka osalusveebi. Kui Sulle läheb see teema korda, siis klõpsa siia ja hääleta! Aitäh :)

5 kommentaari:

P6 ütles ...

Aga tee ettepanek. Tulemuseks oleks arvatavasti see et kõik need, kes praegu avalikus ruumis halavad tõstetud kiirusetrahvide pärast (kõige ekstreemsem üleskutse mida ise näinud olen, lubab ise ja kutsub ka teisi punktuaalselt reeglite järgi sõitma hakata et mendid pennigi ei saaks ;) teevad kannapöörde ja hakkavad halama, kuidas see mingi ristmiku kinnisõitmine pole mingi nii tõsine kuritegu (mõnisada taala, see on ju mõnituhat krooni, kust meie vaene inimene sellise papi võtab) ja politsei võiks pigem tõsise tööga tegeleda (nt kiirust mõõta).

Kristjan Otsmann ütles ...

Panen osale.ee-sse üles.

Seal kehtib muide ka karm trahv kiiruse ületamise eest ning liiklusvool liigub täpselt 45 milli tunnis nagu lubatud. Seega üks ei välista teist.

P6 ütles ...

Nii ja naa, eks see lombitagune on tegelikult suht suur maa väga paljude inimeste ja kommetega. NY-s sõidetakse küll nii ristmikke kinni (kuigi mitte nii julmalt kui meil) ning vähemalt kollased NY hirmud (taksod siis) võtavad kiirusepiiranguid ka suht vabalt.

Aga enda poolt läheb sellele ideele +1, väike küünilisus käib lihtsalt asja juurde.

Indrek ütles ...

Liikluseeskirjad
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=927101

14. peatükk
SÕIT RISTMIKEL

§158. Sõiduteede ristumisalale ei tohi sõita, kui tekkinud ummik sunniks juhti peatuma nii, et ta takistaks teist liiklejat.

Kristjan Otsmann ütles ...

Liikluseeskirjas on muidugi nõue olemas, aga sanktsiooni mu teada pole. Parandage mind, kui on. Ja kui on, siis selgitage, miks seda tegelikus elus ei järgne ;)

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.