5.2.09

Abisoov: laimavate Google-tulemuste eemaldamine

Kas kellelgi on aimu, mida teha siis, kui näiteks üks blogi kirjutab inimesest mingi totaalse laimava jama kokku ning Google kuvab selle inimese nime sisestamise päringule vastuseks esimese tulemusena? Kas Google'it saab kuidagi keelitada seda tulemust kõrvaldama, sest tegemist on laimuga?

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui laim, siis Eesti politsei!

Oliver ütles ...

Google päris niisama lihtsalt laimu ei taha eemaldada. Väljavõte selliselt lehelt: "How can I report abuse?" -> http://help.blogger.com/bin/answer.py?answer=76315&topic=12468

Here are some examples of content we will not remove unless provided with a court order:

* Personal attacks or alleged defamation
* Parody or satire of individuals
* Distasteful imagery or language
* Political or social commentary

Kristjan Otsmann ütles ...

Mõlemad variandid juba töös, aitäh! Veel ideid?

E:r ütles ...

Kui blogi on üleval mingis Eesti serveris ja on võimalik tuvastada, kellele server kuulub, siis võib lugeda serveri haldaja kasutustingimusi. Äkki on seal laimu levitamine keelaltud ja saab sellel alusel paluda lehe sulgemist.

Kristjan Otsmann ütles ...

Ε:r, paraku blogspot.com ;)

Anonüümne ütles ...

Vaata ka siit:

http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=35301

Manjana ütles ...

see on võimatu. lugesin mingit google arutelu sel teemal.

ainuke võimalus on kõigepealt paluda seda, kes selle sisu ülesse pani, et ta eemaldaks ja järgmine käik see inimene solvamise eest kohtusse kaevata.

Anonüümne ütles ...

Kui kuskil blogis on kajastatud konkreetset inimest (kas laimavalt või mitte), siis parem ja kiirem võimalus on kaevata andmekaitsele kes teeb siis saidi omanikule (ehk blogijale) ettekirjutuse. Tegu on "isikuandmete töötlemisega" millele saab kohanda Isikuandmete kaitse seaduse §11 lg 4

Andmesubjektil on õigus igal ajal nõuda avalikustatud isikuandmete töötlejalt isikuandmete töötlemise lõpetamist, kui seadus ei sätesta teisiti ja see on tehniliselt võimalik ega too kaasa ebaproportsionaalselt suuri kulutusi.

Kui saidi omanikku pole võimalik tuvastada, nii et saaks lasta tal soovimatu teksti maha võtta, siis Google eemaldab sisu ainult kohtu otsusega. Mida aga Google jaoks "kohtuotsus" tähendada võiks, on juba iseasi. Tõenäoliselt on peetud silmas otsust, mis on tehtud USA kohtus. Varasematest näidetest - Türgi kohus võib otsustada mida iganes, aga Atatürki laimavad videod on ikka Youtubes nähtavad.

Unknown ütles ...

Kui vastav postitus saaks eemaldatud mingite meetodite abil (seaduse või kaikaga), siis aja jooksul see kaob Googlest ka ära. Google ei hoia lõpmatuseni mitteeksisteerivate lehtede cache'itud versioone.

Anonüümne ütles ...

Saab ka kiiremini - Google Webmaster Tools laseb lisada kustutatud veebisaidi URL-i kontrollimiseks ning kui seda lehte enam ei eksisteeri, kaob tulemus otsingutest paari päevaga.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.