11.9.05

Brüsseli ümarlauad

Sõidan homme varahommikul Brüsselisse, et osaleda Digitaalühiskonna ümarlaudadel (Debates on the Digital Society). Euroopa Parlament uuendab oma lehekülge ning selle puhul kupatab karja ajakirjanikke kohale, et digitaalühiskonna värki arutella.

Homme pärastlõunal toimub ümarlaud ajaveebide teemal. Moderaator on Deutsche Welle ajakirjanik Guido Baumhauer ning kõnet peavad Euroopa Parlamendi liige Richard Corbett, Rahvusvahelise Ajakirjanike Föderatsiooni juht Aidan White, Irish Timesi tehnoloogiaajakirjanik Karlin Lillington ning BlogTalksi autor Thomas N Burg.

Teisipäeva hommikul avab parlamendi president Josep Borrell pidulikult uue keskkonna, mis tõenäoliselt on suht mõttetu üritus. Järgnevad ümarlauad tõotavad veidi paremad olla.

Esimene on veebis toimivate uute poliitiliste kogukondade teemal: moderaatoriks BBC Worldi ajakirjanik Bill Hayton ja kõnelejateks Comic Reliefi uue meedia pealik Martin Gill, RTGI uurimisrühma liige Guilhem Foutillou ning poliitiliste netikommunikatsiooni uurinud Ann Zimmermann.

Teine ümarlaud toimub e-valitsuste teemal, seda modereerib Radio France Internationali ajakirjanik Olivier De Lage ning kõnet peavad Euroopa Parlamendi asepresident Alejo Vidal-Quadras Roca, kodumaine e-riigi akadeemia pealik Ivar Tallo, Iiri valitsuse agentuuri Reach juht Oliver Ryan ning Institute for Public Policy teadlane William Davies.

Eks kui midagi asist toimub ning neti ligi pääsen, siis postitan.

Kommentaare ei ole:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.