1.12.05

Blair kardab elu pärast

Üle mõistuse!

Täna tuleb Tallinnasse Tony Blair. Julgeolekukaalutlustel on suures osas kesklinna peatänavaist (ise märkasin praegu Pärnu maanteed Järvelt kesklinnani) märgistet parkimise keelu märkidega. Kui sääl seisavad mingid autod pärastlõunal, ähvardab politsei need ära vedada. See paneb tõenäoliselt proovile Tallinna autovedajate suutlikkuse. Homme võiks mõni online-uudiste ajakirjanik hommikul välja uurida, mitu autot ära veeti ning kes selle jama kinni maksab.

Kui Blair sõidab mingit tänavat mööda, siis pannakse liiklus mõlemas suunas (sic!) kinni. Blairi liiklemismarsruuti "turvalisuskaalutlustel" ei avalikustata. Teada on ainult seda, et kogu see mahtra käib kl 13 ja 20 vahel.

Järeldus: Blair (ja/või tema Eesti vastuvõtja) kardab autopommi või seda, et keegi sõidab trotüülimasinaga tema kolonni. Huvitav, kas Londonis blokeeritakse ka kogu aeg tänavaid, kui peaminister kuskile sõidab?

Aga snaiperit Blair ei karda, sest blokeeritavate tänavate äärseid maju pole inimestest tühjendatud. Või on?

Loodame, et Bush Eestisse ei tule. Muidu deporteeritaks kogu Tallinna elanikkond turvalisuskaalutlustel 50 km kaugusele. Pilk võivat ju tappa.

Miks ma nii verine olen? Sest mingi ******* Briti peaministri pärast pean valima, kas lähen õhtul E-le tööle järgi nagu iga päev ja jobutan tundide kaupa ummikus või palun tal rongiga tulla. Ja tuhanded autoga liiklevad inimesed jõuavad hiljem koju pere-laste juurde. Aga keda see kotib.

3 kommentaari:

Larko ütles ...

Arvatavasti antakse marsruudi kõrvaliste majade elanikele korraldus aknad kinni hoida, mis on taolistel puhkudel tavarutiin.

Mina muide kavatsen neid turvahullutusi trotsida ja pärastlõunat Tallinna jõuluostudele sattuda.

Olev ütles ...

Pigem arvan, et Eesti turvapealikud kardavad. Miks saadi äkitselt nii ruttu kätte Pae tänava pommipanijad? Oletan, et käis konkurents Tallinna ja Riia vahel ja seetõttu siis käiski meeletu kampaania ja meeletu summa väljapanek, et terrorist ruttu tabataks. Selline visiit lepitakse ikka mitu nädalat ette kokku ja ilmselt just viimati kui Ansip Londonis käis oligi antud teema üheks kõrvalküsimuseks, mida arutleti...
Pigem tuleks toimuva ürituse positiivset poolt vaadata. Millal viimati käis Eestis UK peaminister?
Kas käiski XX sajandi algul? Eestil on võimalus saada arvestatavaks liikmeks kui positiivsed arengud jätkuvad...
Vaadake või kaardile ja te näete Tallinna unikaalsust, olles lähim nii Stackholmile, Helsingile kui Petrburile, vist ka Riiale? Hetkel aga eristub just Läänemere äärsed riigid tugevalt ülejäänud Euroopa Liidu riikidest (viimane Interneti kasutuse uuring)...

Anonüümne ütles ...

Autode äravedamise maksavad kinni äraveetud autode omanikud. Isegi seda teinud, kui hommikul unise peaga Weizenbergi tänaval ootamatult tekkinud uut lisamärki tähele ei pannud.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.