4.10.06

Miks ma ei osta kasiino aktsiaid?

Isegi kui tahaks raha veidi ümber paigutada, siis börsile mineva Olympic Casino aktsiaid ei lubaks südametunnistus osta. Miks? Samal põhjusel, miks ma ei kavatse kunagi soetada tubaka- või alkoholitööstuse ettevõtete aktsiaid ega keskkonda räigelt saastavate ettevõtete omi. Ma ei taha hääletada oma rahakotiga nende ettevõtete poolt, mis kahjustavad ühiskonda: kasiinode peamine toodang jaguneb kaheks: raha omanikele ning kasiinosõltlased ühiskonnale.

Möönan, Las Vegases toodavad kasiinod ka kvaliteetset laiatarbemeelelahutust. Eestis see nii ei ole. Kes käis viimati kasiinos massikultuuri tarbimas? Ma ei tunne kedagi, kes tunneks kedagi, kes lahutaks kasiinos meelt (kui parafraseerida presidendikampaania aegset loosungit).

Ja mind ei ahvatle mitte üks raas need pudrumäed ja piimajõed, mida analüütikud lubavad. See raha tuleb kellegi õnne nimel.

Täiendavat lugemist siin ja siin.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui Sa oled liitunud mõne pensionisambaga, siis tõenäoliselt on Su raha ka mõnes mitte eriti toredas ettevõttes. Uurisin - see info pole kättesaadav kuhu su papp paigutatakse, lasin enesele pika pindakäimise peale samba panna, nüüd põen. Tegelt muidugi on enamike äriettevõtete tegevus kaudselt keskkonda ruineeriv ja eetiliselt kaheldav (enamike neist eesmärk ju omanikele kasumi teenimine, sageli pühitseb see mida iganes).

Anonüümne ütles ...

Vurle, lehetegemine on ka kahjulik, sest paberi jaoks tuleb ju puid langetada... ma olen suga põhimõtteliselt nõus, et kasiinod on ilge saast, aga seekord ma ostan. See ost on minu enda huvides, ma ei mõtle, et tekitan mängusõltlasi juurde. Ma võin Sulle ükskord, kui me kokku saame, seda pikemalt põhjendada.

Ma olin 97 kõva investor, päevas tuli mitu tuhat, aga see läks kõik krahhiga ära. Kaks füüsilist asja panin börsile - müüsin bemari ja Volvo, mõlemad haihtusid... Nüüd proovin uuesti, loodan, et ära ei sõnunud

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.