28.2.07

2 taksojuhti, halleluuja-muruniidukid ja kadunud süstal

Kas pole hää kriminaalromaani pealkiri? Aga sobib ka reisimärkmete jätkuks.

Knoxville'i taksojuht nr 4: keskealine südamlik mammi, meie lemmiktaksojuht. Tundis linna nagu oma viit sõrme, ainult tänavanimesid ei teadnud. Viis meid oma logiseva Chrysleri mahtuniversaaliga kenasti kahel korral õigesse kohta. Maksimumpunktid.

Taksojuht nr 5: kõneles kähiseva häälega nagu Janis Joplin Woodstocki festivalil: "Y'know man, I don't know wher' it is... I'll found out... Never been in tha' restaurant..." Sümpaatne tšikk, kuigi armastas omaette rääkida. Kui teistelt taksojuhtidelt sai teada, kuhu sõita, viis kohale.

---

Eile õhtul söögikohast hotelli jalutades märkasin tee ääres suurt silti "Christian shop". Poes müügil muruniidukid ja teised tööriistad. Huvitav, kuidas sellest poest osta? "Ole hea mees ja müü mulle muruniiduk!" Mille peale poodnik vastab: "Hea meelega, halleluuja!"

---

Täna õhtul, enne magamaminekut, pidin end süstima (pean end kolm korda nädalas torkima, et Rebifi nime kandvat vedelikku tarbida). Avasin külmkapi, kuhu olin jätnud pühapäeva õhtul süstla. Mida külmkapis polnud, oli süstal. Loodan, et hoolikas koristaja kõrvaldas selle üllatel ja läbi mõtlemata turvaeesmärkidel, mitte selleks, et end prooviks süstida - ehk saab kaifi. Kui ta tõesti selle süstla endale sisse surus, siis õppetund oli vägev: arvan, et ta pääses kuuetunnise külmavärinaga. Just nimelt selline kõrvalefekt saadab Rebifi esimest süsti. Ega minuga miskit juhtu, kui süst vahele jääb, aga nõme tunne on, kui muidu lõpp heast hotelli numbritoa külmkapist kaob süstal kui tina tuhka.

---

Homne reisiplaan: Knoxville - New York (2 tundi), New York - Stockholm (miski 8 tundi vist), Stockholm - Tallinn (1 tund). Insallah jõuan neljapäeva hommikuks Tallinna ja kappan taas tavapärasele tööle.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

pead sildi juurde panema, midagi, millest (enamvähem) igaüks aru saab - a la "see on insuliin, kui kadunud on, kaeban kohtusse"

Anonüümne ütles ...

Ravimi tootjad peaksid süstaldele peale trükkima hoiatus kirjad et selle süstla maärandaja saab vastutusele võtta nii ja naa suguse paragrahvi alusel. Trahv kuni 1000000$

Kristjan Otsmann ütles ...

sepale: pigem "see on insuliin, kui see kadunud on, siis mu elusolevad sõbrad kaebavad teid kohtusse" ;)

kixsile: teine võimalus oleks audiosüstal, mis meela häälega sosistab: "Süsti mind, meesss...." Ja kui esimene kord keegi lendabki orki, siis pärast kuuetunniseid külmavappeid teine kord ilmselt enam mitte :)

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.