27.2.07

3 taksojuhti, 2 neist imelikud

Elasid kord kolm taksojuhti Knoxville'is, Tennessees, kaugel Ameerika-maal. Üks neist oli normaalne, kuid kaks nooremat ullikesed.

Nii ei alga mitte muinasjutt, vaid reaalse elu kirjeldus.

Taksojuht nr 1: võttis meid lennujaamast peale ja tõi hotelli. Ei lausunud sõidu ajal ühtki sõna. Nagu Eestis.

Taksojuht nr 2: tunnistas ausalt üles, et ega ta enne taksojuhina pole töötanud. See sisendas turvatunnet oluliselt. Jõudsime elusalt kohale.

Taksojuht nr 3: esimese asjana pistis käpa pihku ja ütles, et ta on James. Eestist polnud varem kuulnud, Soomest ega Skandinaaviast ka mitte. Kui selgitasime, et Eesti asub Soome ja Venemaa lähedal, siis ütles, et me kõnelevat, jah, vene aktsendiga - ta tundis kohe ära. Tal olevat sõber Saksamaal ja tolle lemmikväljend olevat "Noch ein bier!" (vali ja homeeriline naerupahvak rooli taga). Jamesile meeldib tsikliga sõita, tal on BMW ja kaks Hondat. Aga BMWga ta talvel ei sõita, kui on lumi ja külmakraadid, kes see 35000dollarist tsiklit ikka nii rikub. Talvel tal on nahkpüksid jalas, siis ei hakka külm.
Vahepeal proovisime automaadist raha võtta, kuid see kiilus kohtumisrõõmust Eesti pangakaardiga kinni. James kahtlustas meid automaadi nakatamises viirusega (vali ja homeeriline naerupahvak, kaks tükki). Teisest automaadist õnnestus raha välja võtta. See oli kogenud masin, Lake Placidi olümpiamängude ajast pärit.

Soovitus nr 1: kui lähed Ühendriikidesse paduautostunud linna, siis rendi auto - tuleb oluliselt odavam kui taksoga sõita. Bussiliiklus on nigelam kui väga halb ning kõnniteid pole. Kui keegi ütleb, et siin linnas on midagi mitte eriti kaugel, isegi üsna lähedal, siis see tähendab 10 miili ja 20dollarilist taksoarvet. Sama palju maksab väiksema rendiauto päev. Tänaste taksokulude eest oleks võinud juba Ford Mustangi rentida.

Homme uus päev ja uued taksojuhid.

Asjalikku juttu rääkides: ameeriklased olid üsna rabatud, kui rääkisin neile, kuidas täna hommikul e-valisin riigikogu. Ega nad vist jäänudki uskuma, et see on turvaline. Aga eks need Skype'i- ja vihvimaa inimesed ongi sellised... Tehnoloogiahullud väheke.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

"Ega nad vist jäänudki uskuma, et see on turvaline. "

arvestades Dieboldi masinate ümber/sees/jne toimuvat, ei sa neile seda pahaks panna :P

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.