17.9.07

Kuidas puhastada Gmaili postkasti

Tegin Gmaili täituvas kirjakastis tunnikese puhastustööd ning vabastasin pool gigabaiti. Kiired juhtnöörid:

  1. Nagu teada, võtavad kõige rohkem mahtu ära suured manused - pdf, mp3, wma, wav, tif, zip, rar. Selleks, et neid leida, kasutasin otsingureal päringut filename:pdf, filename:zip jne. Seejärel sirvisin nimekirjad läbi ja kustutasin asjad, mida ei vaja enam kindlasti. Kui oleks aega enam käes, siis võinuks ka .jpg, .xls ja .doc nimekirjad üle käia.
  2. Seejärel vaatasin üle ammused teised manused. Selleks kasutasin otsingureal päringut has:attachment before:2005/8/18. Koristasin sealt ära meilid, mida enam vaja pole.
  3. Nüüd avasin prügikasti ning viskasin sealt kustutatud ammused asjad minema.
Paraku Google'is ei saa leida e-kirju nende suuruse järgi, muidu oleks töö olnud veelgi lihtsam.

Google peab nüüd minult raha kätte saamisega pisut veel kannatama, sest mõneks ajaks veel ruumi on :)

6 kommentaari:

Oliver ütles ...

Ajakirja kokkupanemiseks peaks ju Google Docs ideaalne olema. Jääb ära see attachmentide edasi-tagasi saatmine ja postkasti asjatu koormamine.

Mulle meeldivad need CommonCrafti lihtas inglise keeles räägitud õpetuslood. Siin on üks tore lugu sellest millist kasu annab Google Docsi kasutamine: -> http://www.commoncraft.com/video-googledocs

Anonüümne ütles ...

Gmailil on puudu üks tõsine nupp. Nimelt pole valikut "Mark all as read". Mul on aastatega tekkinud mingi 1100 lugemata kirja ja ma ei saa neid märkida kõiki korraga loetuks.
Pole nad otsene spämm vaid reklaam kirjad mida ma pole spämmiks pidanud ja organisatsioonide listidest tulev liiklus. Kustutada pole ka viitsinud õigel hetkel ja nüüd ajaga neid jube kodu tekkinud.
Minu poolest võiksid nad mul postkastis küll veel olla aga tahaks võimalust kõik nad loetuks ka saada märkida.

Kristjan Otsmann ütles ...

Google Docs on hea asi küll, aga pole veel põhivoolu jõudnud. Mulle meeldib lasta inimestel kasutada asju, millega nad on harjunud ja mis neile meeldib - siis teevad nad oma põhitööd paremini :)

Anonüümne ütles ...

saad ikka märkida kõik loetuks. valid ülevalt nupukese "select all" ja siis rippmenüüst "mark as read" ta ei vali küll kõiki kirju postkastis, aga kõik parasjagu ekraanil olevad küll, vähemalt viiekümne kaupa saab kirju loetuks märgistada sedasi ilusti

Anonüümne ütles ...

anonüümsele: Loomulik, et nii saab aga jutt ongi sellest, et kõiki mis sul üldse postkastis on ei saa kohe mitte.
Ja mul on näiteks see number väga pika aja peale kogunenud. Ei taha ka mitut tundi kogu postkasti ülekäimise peale kulutada.

Anonüümne ütles ...

lihtsalt jutujätkuks - vähemalt nüüd on gmailis võimalus KÕIKI kirju valida. proovige!

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.