21.12.05

Kihvt on lifti kinni jääda

Teisipäeva õhtu. Kella kaheksa paiku õhtul. Mina E-ga Tallinna Kaubamaja liftis, teisel pool telefoniühendust liftihooldaja Kandur klienditeenindaja.

"Tere! Teate, tahtsin teile teada anda, et Tallinna kaubamaja lift number 10 on natuke katki. Valitud korrusel peatub, aga uksi lahti ei tee. Kui vajutada uste avamise nupule, siis teeb. Palun saatke keegi lifti korda tegema."

"
Nii... Tallinna Kaubamaja, jah? Ja lift number..."

"Kümme."

"Nii. Ja mis tal nüüd viga oligi?"

"Jääb valitud korrusele seisma, aga uksi lahti ei tee. Uksed avab siis, kui uste avamise nupule vajutada. Keegi võiks selle korda teha."

[Klienditeenindaja kordab probleemi üle, tubli] "Ja kas see on nii kõikidel korrustel?"

"Ausalt öeldes, ei tea. Me ei proovinud kõikidele korrustele sõita. Ainult teisele ja neljandale. Neil ei toiminud."

"Ütlete, et teisel ja neljandal... Aga esimesel?"

"Me ei tea! Me ei proovinud! Me ei tahtnud lifti kinni jääda!"

"Ja kes teie olete?"

"Taevas! Me oleme need inimesed, kes liftiga sõitsid! Tahtsime teile teada anda, et lift on katki! Keegi võiks tulla ja selle ära parandada!"

"Siis te ei peaks ju üldse meile helistama! Te peate minema ja ütlema turvamehele!"

"Taevas, tule appi! Oh, ma tõesti ei viitsi enam..." [katkestasin ühenduse]

Soovitan soojalt Tallinna kaubamajal, neile turvateenuse pakkujatel ja Kanduri klienditeenindajatel osaleda Hea Teeninduse kampaanias. Ma kulutasin oma aega ja kasvatasin mobiili kõnearvet kolm minutit, soovides head. Ma ei välista, et tänagi sõidavad kaubamajas mitu inimest liftiga üles-alla-üles-alla taipamata, et liftist väljumiseks tuleb uste avamise nupule vajutada. Eks ole seegi viis - üles ja alla ja üles ja alla - rahulikult jõuluaega oodata ja meeli rahustada.

1 kommentaar:

Larko ütles ...

Millegipärast mulle tundub, et see viga küll saab parandatud, sest liftis üles ja alla sõidavad kliendid sõidu ajal Kaubamaja kassadesse raha ei too. Ja pärast sõitu saavad nad juba endisteks klientideks.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.