21.12.05

NY Times jätkab Eesti kiitmist

Tänane The New York Times jätkab Eesti kiitmist ja haipimist, kuid nüüd näitab ka me elu varjupoolt: artiklis "Virmaliste, küberkohvikute ja proportsionaalse tulumaksu maa" on juttu e-valitsusest, vohavast majanduskasvust, E-stoniast ja wifist. Samas lisab artikkel, et proportsionaalne tulumaks on selle vastaste hinnangul viinud sotsiaalsete vahede suurenemisele. Samuti kajastab autor inimeste hirmu, et eurole üleminek toob kaasa hinnatõusu.

NYT lisab, et astmelist tulumaksu pooldab vasaktsentristliku Keskerakonna juhist majandusminister Edgar Savisaar, kelle erakond moodustab Reformierakonnaga "väriseva koalitsiooni".

Minu arvamus: "19 kuud pärast kalliks peetud eesmärgi saavutamist, euroliiduga ühinemist, võib mõni Eestit kirjeldada isegi kui mitte-Euroopat" (see tsitaat oli küll e-edu kirjelduse juures). Kas tegemist on komplimendiga? Tehnoloogia arengu poolest kindlasti. Kui pidada silmas keskkonna amerikaniseerumist ning sotsiaalhoolekande nõrkust, siis mitte. Savisaar on ka mu hinnangul masendavalt populaarne, kuid astmeline tulumaks võiks meil aidata nõrgemaid ning jõuda kiiremini heaoluühiskonnani. Proportsionaalse tulumaksu rakendamine oli noores riigis õige otsus, kuid nüüd tuleb hoolitseda nende eest, kes tollal jäid hammasrataste vahele.

Nüüd vist läheb kommentaarides kanakarja kambakaks :) - olete ju küll "Lendas üle käopesa" lugenud ja teate, mida see väljend tähendab ;)

Kommentaare ei ole:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.