11.2.06

Hirmus välismaalane

Olen tõenäoliselt esimene välismaalane, kes on julgenud keset päis päeva minna jala Tørødist Vedbækki rongi peale.

Tørødi lähedal asub Microsofti Taani arenduskeskus ning sellest 2,5 kilomeetri kaugusel asuvas Vedbækis raudteejaam, kust saab rongiga sõita Kastrupi lennujaama.

Esmalt küsisin teed rongijaama Microsofti vastuvõtutädilt. Too vaatas mind nii, nagu oleksin väga sügava puudega ning tal oleks minust väga-väga kahju, ja soovitas lennujaama sõiduks takso võtta. Jäin endale kindlaks ja ütlesin, et tahan lennujaama rongiga sõita. Seepeale soovitas ta mul minna poole kilomeetri kaugusele bussi peale, et sellega rongijaama sõita, sest tee on liiga pikk ja keeruline, et jala minna. Targu jätsime mõlemad täpsustamata, kummale poole ma peaksin bussiga sõitma. Vahet pole, sest Taani krooni mul nii ehk naa taskus polnud.

Hakkasin heas usus kõmpima küla keskuse suunas, kus pidi sularahaautomaat olema. Poolel teel kohtasin ühte vana, kellelt uurisin, kuidas rongijaama saab. Vana vaatas mind pikalt-pikalt. Ta pilk oli täpselt samasugune nagu Microsofti vastuvõtutädil. Seejärel osutas ta käega läbi metsatuka looklevale rattateele ning ütles, et kui lähen mööda seda poolteist kilomeetrit, siis jõuan kohale. Siis ta mõtles veidi, vaatas mind taas kui surmaminejat ja lausus: „Good luck! I hope you’ll get there luckily!” Liigutav.

Teel läbi paksu-paksu laane (see ürglaas nägi küll rohkem välja hõreda parkmetsa moodi ürglaanena) rändasin ma sekundeid ja minuteid ohtlikul teel raudteejaama poole, adrenaliin kobrutamas ohuootel organismis. Äärepealt oleks mind rünnanud üks tihane. Sain siiski põgenema ning jõudsin kenasti rongile ja lennukile.

Palun mind kanda Taanimaa kroonikatesse kui esimest vaprat rüütlit Kaugelt Põhjast, kes pääses mööda salakavalast ja õelast tihasest ohtlikul teekonnal Tørødist Vedbækki. Tehke järgi, kui julgete.

PS Peaks vist Microsofti kirjutama, et surmaminejana jõudsin hoolimata kõigist ohtudest ja karidest rongi peale.

Kommentaare ei ole:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.