28.6.06

E-abiellumine vol 2

Kirjutasin eile sellest, et elu lihtsustamiseks oleks vaja seadustada abielu e-registreerimine. Steni ärgitusel saatsin TOMi ettepaneku seadustada e-abiellumine. Palun seal lahkelt kommenteerida ning nõusoleku korral 10 päeva pärast poolthääli anda :)

6 kommentaari:

Manjana ütles ...

Minu algne idee, mida ma lõpuni lahti ei kirjutanud, oli mitte abielu registreerimine, vaid partnerluse registreerimine. Abielu on selline vanaaegne moodustis, kus kehtivad kindlad reeglid ja mille kallale ma ei pea vajalikuks minna. Partnerlus on laiem mõiste ning eelkõige laieneb tavapärase mees-naise kooselult ka mees-mees ja naine-naine kooselule.

Sellist väljendit on juba üle kümne aasta kasutatud, et tänapäevast partnerlust seadustada.

Kristjan Otsmann ütles ...

Sain sellest aru, kuid ettepaneku tegin lihtsalt oma probleemist lähtuvalt. Palun lisa see kommentaar ka TOMi, ehk on abx :)

Manjana ütles ...

Njuuh, käisin ja kirjutasin. Kuigi tegelikult puudub mul usk TOM-i ja ideed võiks lihtsalt laiemalt läbi ajakirjanduse promoda, et tulevane valitsuserakond selle platvormi paneks ja pärast märtsivalimisi ka teoks teeks.

Kaur ütles ...

e-abielu? misseeoleks? et iga õhtu käid netis ja chatid oma e-abikaasaga veidike, ja peate yhist blogi (või mitut)?

Kristjan Otsmann ütles ...

kaur, c'mon :)

ma räägin abielu e-registreerimisest. Praegu ei toimu perekonnaseisuametis mingeid sisulisi toiminguid, mida ei saaks ID-kaardiga teha. Selles on asja iva. Seda, kas tulevased abikaasad on õigusvõimelised ega ole kehtivas abielusuhtes tuleb endiselt registrist järgi kontrollida, kuid selleks pole vaja ju perekonnaseisuametisse kohale minna.

Kaur ütles ...

e-abikaasade jaoks võiks olla spetsiaalsed kahe ID kaardi lugejad. et yks arvuti, yks lugeja, kaks inimest ja kaks kaarti.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.